FIREWIND: Forged By Fire

FIREWIND
Forged By Fire
Century Media

Firewindin nokkamies eli kitaristi Gus G. panostaa nykyään tosissaan omaan kreikkalaisbändiin, sillä mies on kuuleman mukaan jo lähtenyt ruotsalaisesta Dream Evilistä keskittyäkseen omaan yhtyeeseensä. Firewind herätti ansait–tua sutinaa metallipiireissä kahdella ensimmäisellä levyllään ja levy-yhtiön vaihdos astetta korkeampaan divisioonaan kie–lii siitä, että luottoa löytyy laajemminkin.

Firewind loi hyvän pohjan uralleen kolme vuotta sitten ilmestyneellä Between Heaven And Hellillä ja kakkoslevy Burning Earth kulki sujuvasti vanavedessä. Kolmas levy ei välttämättä ole aina se vaikein levy, vaikka usein väitetään. Silti Firewindin kohdallakin voi aistia muutoksia. Biiseistä kenties puuttuu se melodioiden alleviivaus, joilla bändi nappasi debyyttilevyllään kiinni välittömästi. Forged By Fire tuntuukin ensikuulemalta happamalta sillisalaatilta, mutta loppupeleissä bändin kokonaisvaltainen ankaruus ja hengästyttävä paahto jäsentyvät johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi.

Forged By Fire vaikuttaa silti olevan alkua etsikkoajalle. Puhdasoppinen voimametalli alkaa olla Firewindin käsittelyssä varsin häilyvä käsite.