FIREWIND: Between Heaven And Hell

FIREWIND
Between Heaven And Hell
Massacre

Firewind on pitkälti 21-vuotiaan kitaristineron Gus G:n bändi, sillä kappaleet ovat tekstejä lukuunottamatta miehen käsialaa. Gus on mukana myös Dream Evilissä, mutta sen riveissä Ruotsissa asuvan kreikkalaiskitaristin kyvyt eivät pääse lainkaan niin hyvin oikeuksiinsa kuin Firewindissä, jossa hänen roolinsa on selvästi keskeisempi.

Gus kuuluu tyylillisesti Malmsteenin perillisiin, mutta säveltäjänä hän on selvästi Yngwietä raskaammilla linjoilla. Gusin kappaleet edustavat 80-luvun heavya modernisoituna nykyisillä eurooppalaisen voimametallin vaikutteilla, ja miehen Amerikan-vuodeltakin on kuultavissa vaikutteita. Osaltaan amerikkalaisen soundimaailman omaksuminen johtuu myös tuottaja David Chastainista, joka on ohjannut Gusin työskentelyä jo muutaman vuoden ennen debyytin tekemistä.

Firewindin levy ei ole kuitenkaan millään muotoa Gusin egotrippailua. Mies on vahva säveltäjä. Kiinnostus levyä kohtaan herää juuri kappaleiden ansiosta, ja kitaristin neronleimaukset sulautuvat niin tiiviisti osaksi kokonaisuutta, että ne tavallaan hyppäävät esiin vasta kuunneltua levyn useammin. Sen verran tarkkaan Gus on silti heavyyn perehtynyt, että levyltä löytää useitakin viittauksia vanhan polven biiseihin. Näin ollen Between Heaven And Hell ei edusta erityisen innovatiivista suuntausta, mutta toisaalta eipä Gus sorru plagiointiinkaan. Sitä paitsi hyvä biisi on hyvä biisi, vaikka ne ideat eivät aina niin tuoreita olisikaan.