FRANKIE THE DAMAGE: Payback Time

FRANKIE THE DAMAGE
Payback Time
Psychedelica

Räkäistä, suoraviivaista ja kadulle haisevaa punkrokkia Kouvolasta. Eikö kuulosta voittavalta yhdistelmältä? Ennen hätäisiä johtopäätöksiä kannattaa tsekata bändi nimeltä Frankie The Damage, joka hoitaa leiviskänsä varsin mukiinmenevästi. Viisikon hyppysistä löytyy riittävästi energiaa, draivia ja silkkaa kiimaa ihan kansainväliseen vertailuun asti.

Vaikka Frankie The Damagella on paketti hyvin kasassa, sortuu se hetkittäin tämän tyyppisten bändien perisyntiin eli nyanssittomaan sahaukseen. Ongelmallista tästä tulee silloin kun kappaleet alkavat putkeen kuunneltuna muistuttaa yhä enemmän toisiaan, eikä varsinaisia suvantokohtia ole. Mitään hinausviisuja ei näin hienhajuiseen menoon edes kaipaa, mutta jollain tavalla yhtälöä olisi hyvä rikkoa. Ajan myötä saattaa nimittäin käydä niin, että jos tarttumakohtia ei löydy, bändin vahvuudet kääntyvät sitä vastaan. Hyvää yritystä tähän suuntaan on muun muassa rockabilly-Rancidiltä kuulostavassa Neckbreakerissa.

Payback Timelta olisi voinut vaivatta napata pari keskinkertaisinta vetoa pois, sillä nyt levy kärsii selvästä ylitarjonnasta.