AT THE GATES: Slaughter Of The Soul

Arvio julkaistu Soundissa 08/2002.
Kirjoittanut: Nalle Österman.

Arvio

AT THE GATES
Slaughter Of The Soul
Earache

Göteborgista ponnistanut At The Gates laittoi kertaheitolla metallimaailman sekaisin vuonna 1995 Slaughter Of The Soulin myötä. Tänä päivänä levy on metalliklassikko, joka on kuitenkin näyttänyt jäävän kahden muun melodista death metallia työstävän göteborgilaisyhtyeen – In Flamesin ja Dark Tranquillityn – myöhempien saavutusten varjoon.

Slaughter Of The Soul jäi viisikon joutsenlauluksi, mutta seitsemässä vuodessa se ei ole vanhentunut päivääkään, mikä vain korostaa levyn ansioita. Albumin pääpaino ei ole niinkään tarttuvissa melodioissa, vaan intensiivisessä ja teknisessä riffittelyssä ja nykyään Cradle Of Filthissä rumpaloivan Adrian Erlandssonin uskomattoman tiukassa ja suoraviivaisessa rumputyöskentelyssä, Tomas Lindbergin tuskaisan raivoisaa laulusuoritusta unohtamatta. Fredrik Nordströmin tuotanto kruunaa ensiluokkaiset kappaleet.

Nyt uudelleenjulkaistava versio Slaughter Of The Soulista sisältää kuusi bonusraitaa, joista samoissa sessioissa äänitetty Slaughterlord-cover Legion ja oma The Dying ovat olleet kuultavissa vain Japanin painoksessa, eikä kumpikaan biisi häpeä varsinaisen levyn muulle materiaalille. Slaytanic Slaughter -tribuutilla kuultu versio Slayerin Captor Of Sinistä osoittaa puolestaan, että Slayerin coverointi pitäisi julistaa pannaan. No Security -laina Bister Verklighet taas näyttää, kuinka hieno orkesteri nykyään Kentissä kitaroivan Harri Männyn entinen hardcore-bändi olikaan. Demonäytteet Unto Othersista ja Suicide Nationista todistavat, ettei Slaugher Of The Soulin erinomaisuus ollut sattumaa. Tätä oli todellakin treenattu ja paljon!

Mikäli joku rankemman metallin tai Göteborg-skenen diggari ei vielä omista tätä ruotsalaisen metallin merkkiteosta, nyt olisi korkea aika korjata asia. 

Lisää luettavaa