GENE TAYLOR: Roadhouse Memories

GENE TAYLOR
Roadhouse Memories
Redlight Records

Kuusikymppinen Gene Taylor pimputti bluesia teinikollina Big Joe Turnerin ja T-Bone Walkerin selustassa. Myöhemmin tie vei Canned Heatiin, The Blastersiin ja The Fabulous Thunderbirdsiin. Ensimmäinen oma albumi ilmestyi vuonna 1986. Nykyisin pianisti pitää tukikohtanaan Belgiaa, mutta tällä levyllä häntä säestää kova suomalainen kiertuebändi. Jussi ”Jo’ Buddy” Raulamo käsittelee kitaraa ja Robban Hagnäs bassoa, Downhome King III ja Olli Ontronen vuorottelevat rummuissa.

Poikkesin kuuntelemaan Taylorin keikkameininkiä pari vuotta sitten ja nautin molemmista seteistä tasapuolisesti. Konstailemattoman rento ote ja napakka yhteissoitto tekivät tehtävänsä. Chicken Shack Boogien ja Junco Partnerin kaltaiset klassikot ja muutamat originaalit rullasivat kiitettävästi. Kokemus ei kohonnut silti sellaisiin sfääreihin, että olisin tehnyt kalenteriin tilaa combon tämänkesäiselle keikalle.

Roadhouse Memories  jättää samanlaiset tunnelmat. Levyä kuuntelee mielikseen, mutta se ei ole niin persoonallinen juurimusiikin helmi, että heräisi pakottava tarve hankkiutui Taylorin muiden äänitteiden äärelle.