GENEVA: Weather Underground

GENEVA
Weather Underground
Nude

Kun on kerran ylistetty maasta taivaisiin, niin siitä ylöspäin on joskus vaikea jatkaa. Englannissa tämän viidentoista minuutin maineen tarjoaminen on hyvin yleistä. Skotlantilainen Geneva nostettiin Further -esikoisensa ansiosta kolmisen vuotta sitten suosikkilistan kärkeen. Mutta nyt kun yhtye puurtanut pitkän kovin vaikean kakkosalbumin, Weather Underground, kimpussa, niin on helppo kysyä, kestävätkö muistot.
Parhaimmat kappaleet Geneva on tuhlannut albumin alkuun. Dollars In The Heavens ja Killing Stars ovat upeita poplauluja melankolisine melodioineen. If You Have To Go puolestaan esittelee yhtyeen herkkyyden balladeissa. Sitten ote kirpoaa. Geneva on sinnikkäästi koettanut erottua tavanomaisista kitarapopyhtyeistä ja panostanut erilaisiin lauluja korostaviin tehosteisiin ja hälyääniin laulujen kustannuksella. Liian moni kappale laahustaa efektien ja laulaja Andrew Montgomeryn falsetin varassa. Ne eivät riitä polttoaineeksi kokonaiselle albumille.
Genevan halu tehdä Sueden ja Echo & The Bunnymenin kaltaista kohtalokasta musiikkia on suurempi kuin yhtyeen kyvyt, ainakin vielä.