HANDSOME FURS: Sound Kapital

HANDSOME FURS
Sound Kapital
Sub Pop

Suomen ystävien Dan Boecknerin ja hänen vaimonsa Alexei Perryn muodostama Handsome Furs mieltyi kahden ensimmäisen albumin ajan tilapäisprojektiksi, pariskunnan yhteiseksi harrastukseksi. Kun profiililtaan korkeampi Wolf Parade ilmoitti jäävänsä tauolle, nousi Handsome Fursin status välittömästi.

Tutustuminen Aasian undergroundiin on kirvoittanut kaksikosta rajua musiikkia ja lauluja, joilla tuntuu olevan tarkoitus. Serve The People -kappaleen teksti on tribuutti burmalaiselle bändille, joka rockaa kohtaloaan uhmaten. Itäisestä musiikista Sound Kapital -albumilla ei kuitenkaan ole jälkiä, vaan vaikutteet tulevat esiin asennetasolla.

Tällä kolmannella albumilla kanadalaisen Handsome Fursin synteettinen rock särisee kiihkeänä, paikoin jopa hysteerisenä. Boecknerin kitaraa kuullaan vain harvoin ja keskiön täyttävät Perryn kosketinsoittimet ja ohjelmoinnit. Komean  No Feelings -finaalin puoliväliin on sentään valettu pirunmoinen feedback-järkäle.

Vaikka paikoin Boecknerin ja Perryn musiikki on silkkaa punkia, tuntuu heidän velkansa 1980-luvun synteettiselle popille yhtä ilmeiseltä. Tarttuvat mutta intensiiviset When I Get Back- ja What About Us? -raidat kelpaavat minkä tahansa indiediskon tanssilattialle ja tuovat hakematta mieleen Arcade Firen tekoset.