THE HEARTBURNS: Fixin’ To Die

THE HEARTBURNS
Fixin’ To Die
Combat Rock Industry

Turussa seitsemisen vuotta sitten syntynyt The Heartburns täräyttää lyhyenlännällä – kymmenen biisiä reilussa kahdeksassatoista minuutissa – kakkosalbumillaan nykypunkia oikeaoppisen ytimekkäästi. Biisien ekonomisuuden suhteen Fixin’ To Die lyö laudalta jopa nuoren The Ramonesin.

The Heartburnsin hirvittävästä kiireestä johtuen Fixin’ To Die jos mikä on todellista blitzkriegpunkia. Kitarat rämisevät ja särisevät ilahduttavan railakkaasti. The Heartburnsin paiskoma soundi on kaikkinensa huomattavasti lähempänä sitä räkäistä kätkätystä, mitä termiä täkäläisessä valtamediassa käytettiin Sex Pistolsin kuvailuun bändin ensimmäisen maihinnousuyrityksen aikoihin.

Fixin’ To Die on äärienergisenä adrenaliinisyöksynä konservatiivista instantpunkia, jonka sahaavat kitarat ja runsas hoilotuspotentiaali tehoavat hyvin myöhempiin punk-käännynnäisiin. Stay Awayn kohottavan kitarakoukun kaltaiset hetket sentään varmistavat, että The Heartburns on tasoltaan jotain aivan muuta kuin suomenkielinen sivupersoonansa Kakka-hätä-77.