HEATHER NOVA: 300 Days At Sea

HEATHER NOVA
300 Days At Sea
Embassy Of Music

Valtameri ja siihen kytkeytyvät muinaiset myytit ovat aina soineet vahvasti Heather Novan musiikissa. Usein hänen kappaleitaan kuljettaa 6/8-tahtilaji, jonka kolmimuunteinen vellonta on kuin aaltojen leppeää keinutusta. Korkealle ylärekisteriin liitelevissä kauniinhauraissa laulumelodioissa ja eroottisia vivahteita paikoin saavassa tulkinnassa on puolestaan tahdottu kuulla kaikuja seireenien houkuttelevasta laulannasta.

Heatherin uusi materiaali kietoutuu tuttuun elementtiin aiempaakin paljon kouriintuntuvammin. Tarina kertoo, että Bermudalla heinäkuussa 1967 syntynyt lauluntekijä sai tällä kertaa inspiraatiokseen viestin suoraan menneestä: paikallinen kalastaja oli löytänyt meren pohjasta Heatherin perheen Moon-nimisen purjeveneen hylyn ja toi sieltä sukeltamansa kompassin tälle lahjaksi.

Erinomaista poppia ennenkin huolella veistellyt Nova palaa 300 Days At Sean myötä toistaiseksi parhaiden levyjensä Oysterin (1994) ja Sirenin (1998) tunnelmiin ja laadulliselle tasolle. Parin viime albumin notkahdus tulee kuitattua oikeastaan jo ykkössinkku Higher Groundin ja etenkin upean Stop The Firen myötä.