THE HOOSIERS: The Trick To Life

THE HOOSIERS
The Trick To Life
Sony BMG

Kuka näitä levyjä oikein ostaa? Jo viime vuonna briteissä julkaistu The Hoosiersin debyyttialbumi pongahti paikallisen listan ykköseksi ja levyä edeltäneet kaksi singleäkin menestyivät mainiosti. Ensimmäinen niistä, levyn avaava Worried About Ray, on kiusallisen tekopirteä ralli ja jos todella kaipaa kuulevansa The Turtlesin Happy Togetherin, levykaupasta voi ostaa sen alkuperäisenkin. Seuraava levyltä irrotettava raita on ilmeisesti Cops And Robbers, joka taasen on vettäkin laimeampi yritys tehdä jotain The Curen The Lovecatsin tapaista juttua.

The Trick To Life on iso nimi albumille, joka pitää sisällään niin mahdottoman sisäsiistiä tavaraa, että se herättää halun kusaista olohuoneen lattialle. Ainut tarttumapinta on Irwin Sparkesin tylsyyteen asti toistuvasti, uudestaan ja uudestaan korkeita nuotteja tavoitteleva laulutapa. The Hoosiersin yhdentekevää poppista on käsittämättömästi verrattu sellaisiin suuruuksiin kuin Electric Light Orchestra ja XTC. Jossain XTC:n nokkamies Andy Partridge varmastikin miettii, mitä pahaa hän tehnyt, että joutuu tällaista ristiä kantamaan.

Yhtyeen basistin virkaa pitää hallussaan ruotsalainen ex-palomies. Miekkosen edellisessä ammatissa opittuja taitoja ei tämän levyn parissa tarvita. Lätty tuskin syttyisi tuleen, vaikka sen viskaisi polttoroviolle.