HOW TO DRESS WELL: What Is This Heart?

HOW TO DRESS WELL
What Is This Heart?
Weird World

Yllättävää. Utuisen, tunteikkaan ja raukean R&B:n ystävät Total Loss -albumillaan (2012) vakuuttaneen yhdysvaltalaisen How To Dress Wellin uusi What Is This Heart? -albumi käynnistyy 2 Years On (Shame Dream) -kappaleella, joka koostuu pelkistetystä akustisesta kitaranäppäilystä, yksinäisistä pianosävelistä ja taiteilijanimen takaa löytyvän Tom Krellin haikeasta ja herkästä laulumelodiasta. Aloitus tuo mieleen Turin Brakesin ja Damien Ricen kaltaisia nimiä.

Avausraidan jälkeen How To Dress Wellin kolmas pitkäsoitto palaa raiteille, jotka ovat tällä kertaa puoliutuisia. Albumi on edeltäjänsä tavoin tyylikäs paketti. Tom Krell on maininnut Total Lossin kiertueella sävelletyn ja viime kesänä Berliinissä tuottaja Rodaidh McDonaldin kanssa äänitetyn albumin innoittajiksi muun muassa Princen, Lou Reedin, Burialin ja Tracy Chapmanin.

Vaikutteet kuuluvat parhaiten albumin nopeatempoisimmissa kappaleissa, kuten singlebiisi Repeat Pleasuresissa, joka ei ole tavallisinta Tom Krell -materiaalia. What Is This Heart? on How To Dress Wellille tyypillinen seksuaalisesti latautunut levy, jonka suurin yllätysmomentti käytetään jo ensimmäisessä kappaleessa, mutta joka ei petä missään kohtaa.