HUSTLE FUZZ: Hustle Time

HUSTLE FUZZ
Hustle Time
Goofin

Hustle Fuzz on hauska lisä kotimaisen rytmimusiikin kentälle. Vuonna 2013 perustettu kvintetti soittaa vauhdikasta instrumentaalimusiikkia, joka ei turhia jarruttele. Kappaleet ovat suoraviivaisen iskeviä, kestoltaan kolmen minuutin luokkaa. Dynaaminen ilmaisu onkin välttämättömyys rhythm and bluesin, jazzahtavan ilottelun ja papattavan rautalankarokin sekoitukselle. 

Tyylilajiltaan Hustle Fuzz edustaa mod jazzia, jonka historiaa esimerkiksi levy-yhtiö Ace on esitellyt 2000-luvulla kokoelmasarjassaan.

Mod jazzille ominaista ovat vapautuneesti raikaavat sähköurut, Jerry Cotton -henkiset sähkökitarat ja käheät saksofonimelodiat − Hustle Fuzz täyttää kriteerit moitteettomasti. Yhteissoitossakaan ei ole valittamista.

Levyn kaikki sävellykset ovat bändiläisten omia, mutta kappaleet saattavat synnyttää mielleyhtymiä esimerkiksi Atlanticin vanhoihin hitteihin ja Jack McDuffin tuotantoon. Kappaleet ovatkin miellyttävällä tavalla historiatietoisia, mutta eivät silti pelkkiä heijastuksia menneistä.

Eetu Aallon suunnittelema tyylikkään virtaviivainen kansi ansaitsee kunniamaininnan, sillä se kiinnittää varmasti huomion kaikessa punaisuudessaan.