JESSE MALIN & THE ST. MARKS SOCIAL: Love It To Life

JESSE MALIN & THE ST. MARKS SOCIAL
Love It To Life
Sideonedummy

New Yorkin Queensin kasvatti ja Ryan Adamsin vanha bändikaveri Jesse Malin palaa mainion coveralbumin jälkeen oman materiaalin pariin. On Your Sleevellä (2008) Malin tulkitsi maanläheisellä tyylillään suosikkiartistiensa lauluja. Love It To Lifella osin samat esikuvat kuultavat biisien läpi inspiraation lähteinä. Jesse Malinin tyylistä ja otteista kertoo jotain sekin, että edellisen uusia lauluja sisältäneen studiolevynsä Glitter In The Gutterin (2007) basistina soitti Sami Yaffa.

Levy on rosoisen urbaania rockia, jossa kuuluu niin Bruce Springsteenin vaikutus kuin Jesse Malinin punkrockin parissa vietetyt nuoruusvuodetkin. The St. Marks Socialin kanssa Malin pitää rockinsa kadun ja elämän makuisena. Vaikka avausraita Burning The Bowery sisältääkin lievää The Edge -kitarointia, niin All The Way From Moscowlta huokuvat The Clash -vaikutteet ovat sittenkin lähempänä Malinin sydäntä. Samaa sielunveljeyttä voi Lowlife In A High Risen lattarisuuden perusteella epäillä olevan myös Malinin ja viime vuonna edesmenneen Willy DeVillen välillä.

Jesse Malin on tehnyt turhia hienostelemattoman ja jotain niin tavanomaista kuin väkeviä kertosäkeitä, kirkaslinjaisia melodioita ja rupisevana svengaavaa soittoa kuhisevan rocklevyn.