JIMI TENOR & TONY ALLEN: Inspiration Information

JIMI TENOR & TONY ALLEN
Inspiration Information
Strut

Aineksia kansalliseen ylpistymiseen: hintelä rillipää Lahdesta levyttää Fela Kutin oikean käden ja läntisen Afrikan legendaarisimman lyömäsoitinveikon kanssa, vieläpä hyytävän viileälle Strut-levymerkille. Annetaan patrioottisen paatoksen kuitenkin jäädä omaan arvottomuuteensa. Paremminkin Inspiration Information sopii esimerkiksi maantieteellisten ja musiikillisten raja-aitojen tarpeettomuudesta.

Rockia päätoimisesti kuuntelevat tuntevat Tony Allenin parhaiten Damon Albarnin kokoamasta The Good, The Bad & The Queenista, jolla hän esiintyi jokseenkin tavanomaisena rokkipatteristina. Uskokaa huviksenne, että tämä albumi on kaikilla paitsi taloudellisilla mittareilla antoisampi kuin mainitun superkokoonpanon yliarvostettu studioprojekti.

Alle kymmenen miehen kokoonpano ei tietenkään voi tavoittaa alkuperäisen afrofunkin mehevyyttä, eikä sen tarvitsekaan, sillä Felan jälkikasvu hoitaa sen tehtävän kunnialla. Inspiration Information tarjoaa helteisen lihallisuuden oheen sävyjä hiphopista, reggaesta, George Clintonin sfääreistä ja  jazzin vapailta laitumilta.