JO ANGEL: Who’s Afraid Of Love?

JO ANGEL
Who’s Afraid Of Love?
Texicalli

Naispuolisten lauluntekijätulokkaiden tulva ei näytä ehtymisen merkkejä. Nyt on debytointivuorossa musiikki- ja tanssiopintoja läpikäynyt Jo Angel eli Jonnaemilia Kärkkäinen, jonka kirjoittamia lauluja on tätä ennen päätynyt muun muassa Gimmelin, Antti Tuiskun ja Kristiina Braskin ohjelmistoon.

Jo Angel on saanut ensilevynsä tuottajaksi ennen muuta Laura Sippolan kahdella viimeisimmällä albumilla vaikuttavaa jälkeä tehneen Janne Oinaan. Vaikka Who’s Afraid Of Love? on sekä biiseiltään että toteutukseltaan sinänsä laadukasta kevytpoppia, niin esimerkiksi Sippolan vaikuttavuuteen Jo Angel ei yllä – Chisusta puhumattakaan.

Jo Angel tulkitsee usein ilakointiin saakka intoutuvat laulunsa tyttömäisellä äänellä, jonka leikittely yltyy hetkittäin epäaidolta vaikuttavaksi keimailuksi. Kokonaisvaikutelmaksi jää, että levy välttää vain vaivoin akateemisuuden karikot.

Neljän biisin otsikkoon rakkautta ujuttaneen levyn avaavalla Nothing In Commonilla Jo Angel hätkähdyttää katebushmaisuudellaan, mutta jatkossa mielikuva onneksi laimentuu. Kevytliikkeisiä ja koko ajan ehdottoman melodisia poplauluja riittää toinen toisensa perään All I Ever Needin ollessa kertosäkeellään jopa kuin ilmetty euroviisu.

Periaatteessa ansiokas vaikkakaan ei erityisen koskettava Who’s Afraid Of Love? on jälleen yksi todiste siitä, kuinka albumin aitousvaikutelma kärsii suomalaisen lauluntekijän esittäessä kappaleensa englanniksi.