JUKKA GUSTAVSON ORGAN FUSION BAND WITH STRINGS: Root & Stalk & Flower Music

JUKKA GUSTAVSON ORGAN FUSION BAND WITH STRINGS
Root & Stalk & Flower Music
Rockadillo

Jukka Gustavsonin laulu ja koskettimet lupasivat paljon hyvää ja kaunista Hoedownin livetallenteella sekä umpihienolla viimevuotisella Erik Lindström -tribuutilla harpisti Helge Tallqvistin kanssa. Root & Stalk & Flower Music lunastaa ne vakuuttavasti, mutta palauttaa haltioittavan kokonaisvaltaisesti mieleen myös 1960-luvulta asti kaikuvan hip-elokuvamusiikin, popjazzin ja siitä muovautuneen leimallisen suomalaisen progesoundin. Gustavson hallitsee pitkäkaikuisen palettinsa mehukkaasti, musikaalisesti ja hienostelemattomalla virtuositeetilla.

Henkilökohtaisen musiikin juuret, varret ja kukinnot ovat kaikki elävästi mukana, eikä elämän puutarhassa kuljeksivan teemalevyn symboliikkaa ole vaikea mieltää myöskään kappaleiden luonnonläheisistä nimistä ja sanoituksista. Olivatpa kyseessä koralliriuttojen sanattomat sanomat, elegia rakkaalle edesmenneelle kissalle tai arvaamattoman armon tuntemukset, aiheiden valtaan antaudutaan sydämellisesti.

Esittäjästään kertoo paljon myös viisaasti nimetty Close To Joy Is The Blues, joka on sen “pakollisen” standardibluesin sijasta vapautunut ja henkilökohtainen elämys puhelaulusäkeistöineen. Levyn päättää jatsahtava kamarikonsertto Classical Stairs And Garden, joka on yli 17-minuuttisesta pituudestaan huolimatta sulavan kepeä ja free-osille suopea sävelteos.