JUSSI SYREN AND THE GROUNDBREAKERS: Shave And Haircut

JUSSI SYREN AND THE GROUNDBREAKERS
Shave And Haircut
Goofin’

Parranajo perinteisin menetelmin, tukka oikeaoppisesti taakse Murray’s Super Light -hiusöljyllä, banjot sekä mandoliinit heilumaan ja bluegrassiksi! Jussi Syren on hankkinut viimeisen 25 vuoden mittaan vakuuttavat kannukset amerikkalaisen juurimusiikin soihdunkantajana. Nykyisin hän johtaa myös Rockabilly Revivalia ja vanhan ajan kantria soittavaa Ranch Riotia.

Groundbreakersin suvereenia kielisoitinten hallintaa voi vain ihailla. Yhteissoitto liitää sellaisella tasolla, ettei studiossa tarvita päällekkäisäänityksiä saati muita nykyajan kotkotuksia. Syren käsittelee mandoliinia, Tauri Oksala banjoa ja kitaraa, J.P. Putkonen kitaraa ja Kari Hella bassoa. Kvartetin johtaja narisee soolo-osuudet, joita muut myötäilevät nasaaleilla perämetsien harmonioilla. Nelli Ikola (viulu) ja Marko Vanhatalo (dobro) täydentävät kokoonpanon. Näissä tansseissa ei tarvita rumpalia. Rytmiä riittää ilmankin.

Jos Groundbreakersissa jokin ärsyttää, niin äärimmilleen kiristetty aitouden tavoittelu ja menneen maailman ihannointi. Vanhan valkoisen etelän soundien lisäksi arvossa on myös dixielandin patavanhoillinen maailmankäsitys: koti, kirkko, isänmaa ja vielä puolustusvoimat päälle.