JUSTIN TIMBERLAKE: The 20/20 Experience

JUSTIN TIMBERLAKE
The 20/20 Experience
RCA

Muistatte varmaan, miten Justin polki diskopallon päreiksi aiemman albuminsa FutureSex/LoveSoundsin (2006) kannessa. Se on loppu nyt. Enää ei lauleta “Sexy ladies let me talk to you”, nyt kuiskutellaan makuukammarissa “You are the love of my life.” Justin on kuulkaa naimisissa. Ainakin tältä erää villi diskomeininki näyttäisi olevan taaksejäänyttä elämää.

Tilanne ei ole ollenkaan niin paha, miltä se kuulostaa. Jos pääsee sen tosiasian yli, ettei The 20/20 Experiencellä ole Sexybackin, My Loven ja Lovestonedin kaltaisia biittijyriä ja ottaa avosylin vastaan seesteisemmän Justinin, aukeaa kuulijalle mahdollisuus syleillä vahvaa ja huolella tehtyä kokonaisuutta, josta kertakäyttöisyys on kaukana.

Levyllä on annettu tilaa eri elementeille, mikä näkyy teosten pituudessa sekä aiemmilta levyiltä tutussa “kaksi yhden hinnalla” -rakenteessa, jossa biisin loppuosa lähteekin aivan uusille urille. Jokaisella kuuntelukerralla löytyy uusi kappale, jota haluaisi kuunnella vielä lisää – Last.fm-tilini yrittää edelleen toipua siitä päivästä, kun kuulin Mirrors-kappaleen ensimmäisen kerran. Muutama kappale taitaa jäädä vaille lopullista hyväksyntääni, mutta näin on käynyt ennenkin Timberlaken levyjen kanssa.

Vaikka levy on selkeästi naimakauppojen rauhoittaman miehen oodi rakkaudelle, The 20/20 Experience ei missään nimessä ole täyskäännös aiempaan tuotantoon verrattuna. Se on helpottavan hieno paluulevy, joka viimeistään todistaa Justin Timberlaken olevan kaikin puolin alansa tyylikkäimpiä miehiä. Kertakaikkisen mukavaa, että hän on tullut takaisin.