JUSTIN TIMBERLAKE: FutureSex/LoveSounds

JUSTIN TIMBERLAKE
FutureSex/LoveSounds
Jive

Jos ennustuksia olisi pitänyt tehdä 90-luvun poikabändiaallon hedelmistä, niin olisin voinut lyödä vetoa, että kaikki päätyvät kadulle vetämään crackiä ja jossain vaiheessa joko homo sapiens -tappelukukoksi internetin Bumfights-sivuille tai sitten aikuisviihdeteollisuuteen tuottamaan jotain niche-pornoa, jonka olemassaolosta me emme osaa edes nähdä pahoja unia. Se ärsyttävän ”taiteellisen” näköinen hujoppi Backstreet Boysista olisi voinut ulostaa jonkun kauhean soolotekeleen, jossa kunnianhimo on eksponentiaalisesti suurempi kuin kyvyt.

Justin Timberlaken Cry Me A River -kappale oli klassisen hieno ja iätön poppis. Kokonaisuutena Justified (2002) oli aika tasalaatuinen kolmen tähden levy. Niin on tämä uusikin. Timberlakessa on kuitenkin ainesta uuden ajan Sinatraksi, viihdyttäjäksi. Hän tekee jatkossakin ajoittain hienoja sinkkuja ja tasaisin väliajoin albumeja, jotka eivät kanna koko matkaa. Hän kokeilee myös onneaan elokuvissa ja tekee muutaman vaikuttavankin roolin.

Tämän levyn suhteen odotuksia latasivat Timberlaken lausunnot siitä, miten hän aikoo antaa musiikille suolihuuhtelun kuin paraskin homeopaatti ja tuottaja Tim ”Timbaland” Mosleyn lausunnot omasta suvereeniudestaan verrattuna koko muuhun maailmaan. Voi olla, että Justin hallitsee suolihuuhtelun salat, mutta Timbaland ei ole viime aikoina ollut pelinsä huipulla. Silti tältä levyltä silti löytyy herkullisia hetkiä: Love Stoned/I Think She Knows, Chop Me Up ja What Goes Around esimerkiksi.