KALLE SALONEN: Cat Slide

KALLE SALONEN
Cat Slide
Texicalli

Kalle Salonen on pistämätön Hammond-tyylittelijä, joka säveltää ja sooloilee sakeasoundista ja vimmatun vetävää retrojatsia. Taustana on sama Kulttuuripaja Valon kasvualusta kuin Pertti Kurikan punkkareilla. Aktiivikumppanina häärää lyömäsoittaja Hannu Pikkarainen, joka soittaa myös kitaroita, bassoa ja koskettimia sekä vastaa Lyhty-studion äänityksistä ja tuottamisesta. Bändin messinkisuut ovat tiukat citytuuttaajat Syrjänen ja Priha.

Salonen kiittelee Jimmy Smithiä ja kaikkia hammondisteja, ever, jotka ovat antaneet suuren soundin ja soittokikkojen kirjon oivallettavaksi. Jazzin, funkin ja bluesin maittavat teemat, tahdit ja riffit ovat löytyneet ja kiteytyneet improvisaation kautta, eikä jammailun tatsia ole menetetty liian definitiiviselle työstölle tai virtuositeetille. Soittoteknisesti taitava kosketinnäppäryys vapauttaa urkusvengin mitä parhaiten.

Biisimateriaali jakautuu tarkkoihin ja rauhallisiin kävelyrytmeihin sekä salakavalan villeiksi yltyviin ryöpytyksiin. Hendrixin Voodoo Child avaa tyynenä hammond- ja syntikkaversiona uusia puolia kitaraklassikosta. Lopuksi maestro testailee vielä uteliaasti Moogin ja sähköpianon ulottuvuuksia, mutta Hammondin asema Salosen kuningaslajina ei horjahda piiruakaan.