KATRA: Beast Within

KATRA
Beast Within
Edel

Ei tämä aivan niin kauhealta kuulosta kuin voisi olettaa. Englanniksi uudelleen nauhoitetulla ja osin biisivalikoimaltaankin uusitulla versiolla Katra-albumista (2007) laulaja ja bändi tuntuvat viehkeämmältä ja taitavammalta kuin muutamista kammottavista YouTube -videoista on voinut ennakoida.

Piinallista seurattavaa tämä silti on: suurimmaksi osaksi hittinikkari Risto Asikaisen säveltämistä kappaleista, saati soundeista, ei löydy minkäänlaista syvyysvaikutelmaa. Musiikki soljuu ohi mitään kertomatta, mitään jättämättä, vaikka Katran klassisen tyylin ja popimman lähestymistavan välillä operoivasta laulusta, toisinaan murahtelevista kitaroista ja monille dramaattisuuteen pyrkiville levyille sopivista syntikoista voisi kuvitella syntyvän aivan toisen kaliiberin vaikutelmaa.

Myyntipuheissa toistunevat sanat metalli, ooppera ja gootti, mutta nuo kaikki ovat kovin kaukana totuudesta. Beast Withinillä on jylhästi laulettuja syntikkapop-sävelmiä, joita yritetään väkisin verhota edellä mainittuihin kategorioihin, ja samalla uittaa perusradiohuttu valeasussa myyntilistoille.

Katra-bändin kompassi on pahasti sekaisin. Silti en ole varma, sysäisinkö koneeseen mieluummin Beast Withinin vai Tarjan My Winter Stormin.