THE KILLS: Keep On Your Mean Side

Arvio julkaistu Soundissa 03/2003.
Kirjoittanut: Tero Alanko.
Brittilehtien luoman myytin mukaan englantilainen multi-instrumentalisti Jamie "Hotel" Hince ja newyorkilainen laulaja Alison "VV" Mosshart eivät käy suihkussa joka päivä, juovat aivan liikaa viinaa ja käyttäytyvät muutenkin holtittomasti.

Arvio

THE KILLS
Keep On Your Mean Side
Domino

Brittilehtien luoman myytin mukaan englantilainen multi-instrumentalisti Jamie "Hotel" Hince ja newyorkilainen laulaja Alison "VV" Mosshart eivät käy suihkussa joka päivä, juovat aivan liikaa viinaa ja käyttäytyvät muutenkin holtittomasti. Viime vuoden lopussa he keräsivät paskansa kasaan ja äänittivät repaleisen dokumentin sekä omasta, että garage rockin nykytilasta. Jokaista Cat Claw'n säkenöivää garagepurkkaa, Kissy Kissyn upeaa urbaania bluesia ja rupisesti svengaavaa Fuck The Peoplea kohden nauhalle tarttui minuuttikaupalla päämäärätöntä riffittelyä ja melodiatonta laulua.

The Kills -kaksikon soundiltaan alkukantainen albumi on äänitetty samassa lontoolaisessa analogistudiossa kuin The White Stripesin Elephant-uutuus. Onnistuessaan Hotel ja VV pystyvät horjuvaan, mutta hurjaan rockaukseen Royal Truxin hengessä, huonoimmillaan heidän yhtyeensä on vain epäonnistunut alaviite tämän viikon kuumimmaksi muoti-ilmiöksi julistetun musiikkityylin marginaalissa. Vähistä aineksista kootulla Keep On Your Mean Side -levyllä on Cat Claw'n lisäksi kaksi muutakin viimevuotisen Black Rooster -ep:n raitaa: Velvet Undergroundin Run Run Runin tavoin svengaava nimikappale sekä 60's-laulustemmoineen poikkeuksellisen tyylikkäästi toteutettu Wait. 

Lisää luettavaa