THE KILLS: Ash & Ice

THE KILLS
Ash & Ice
Domino

The Killsin viides albumi on odotuttanut itseään neljä vuotta osin siksi, että Alison Mosshart keskittyi laulusolistin pestiinsä The Dead Weatherissä. Tätä dramaattisempi syy oli kaksikon sävellystyöstä ja soitoista pääosin vastaavan Jamie Hincen lukuisat käsileikkaukset, jotka pakottivat jopa kitaransoiton uudelleenopetteluun.

Kaikeksi onneksi Ash & Icen vastustamattomasti groovaavat konepulssit, vahvat rytmit ja punkista periytyvän kitaroinnin karheus muodostavat vähintäänkin Blood Pressuresin (2011) veroisen synteesin. The Killsin usein melodisesti kapeat biisit etenevät jälleen rytmi edellä. Tuloksena on persoonallisella tavalla urbaania rockia, jonka voi kuvitella soveltuvan myös tanssittamistarkoitukseen.

Yksinkertaisuudessaan koukuttavan kitarakuvion omaava avausraita Doing It To Death ei nimestään huolimatta jauha asiaansa kyllästyttävyyteen asti vaan juuri sopivan pitkään. Heart Of A Dogilla The Killsin verkkainen hypnoottisuus saavuttaa lähes tribaalisen tason.

The Killsin Keep On Your Mean Side -debyytistä (2003) alkanutta luovaa kasvua upeasti todistavan Ash & Icen ”erikoisuudet” ovat That Loven konevapaa pianoherkistely ja Mosshartin lauluun ja Hincen yksinäiseen rosokitaraan pelkistyvä soulinen balladi Hum For Your Buzz. Väkevänä sävellyksenä jälkimmäinen taipuisi toisin sovitettuna megahitiksi Adelelle.