KINETIK CONTROL: Only Truth Remains

KINETIK CONTROL
Only Truth Remains
Toyboyz Records

Kinetik Controlin levy yhdistelee eri genrejä kekseliäästi ja yllättävästi. Runttaavat musiikkiosuudet tuovat mieleen lähinnä suomalaisen perusheavyn tai nu-metalin, mutta puhtaat lauluosuudet vetävät kokonaisuutta poprockin suuntaan. Välillä taas seasta löytyy folkmetalin tai jopa jenkkipopin vaikutteita.

Kappaleet ovat huomattavan lyhyitä ja suoraviivaisia. Pitkille sooloille tai muulle kikkailulle ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ole tilaa, vaan biisit nojaavat paljolti hypnoottisen tehokkaisiin laulumelodioihin.

Only Truth Remains -kiekko on rakennettu suomalaisen huippuosaamisen voimin:  tuotantopuolelta löytyy Michael Monroe ja Jarkko Martikainen on jakanut taitojaan lauluvalmentajana. Laulaja  Sauli Vuoti ansaitseekin paljon kiitosta kauniista soundistaan ja ilmeikkyydestään.

Monista elementeistä Kinetik Control on ammattitaitoisesti rakentanut yhtenäisen kokonaisuuden, josta ei jää vaikutelmia teennäisyydestä tai päälle liimaamisesta. Meininki on kovaa mutta hyväntuulista ja löytyypä levyltä myös useampi kappale, joita uskaltaisi povata hiteiksi. Kyllä kelpaisi bändin tästä hyvästä paukutella henkseleitä.