KINGSTON WALL: Real Live Thing

KINGSTON WALL
Real Live Thing
SonyBMG

Kingston Wallin keikka vaati niin esittäjiltään kuin yleisöltäkin kovaa kuntoa. Illan informaatiotulvan jälkeen moni kuulija haukkoi kirjaimellisesti henkeään, eikä moista latausta olisi ikipäivänä pystytty tuottamaan vuodattamatta litroittain lavahikeä. Kingston-basisti Jukka Jyllin kokooma Real Live Thing tuo elävästi nämä muistot mieleen.

Vasta-alkajille kolme cd:tä ja yli kolme tuntia äänenlaadultaan bootleg-tasoista liverypistystä on ehkä liikaa, aiheeseen perehtyneille paketti on aarrearkku. Real Live Thingin siistimätön soundi kertookin itse asiassa sen ainoan totuuden, joka on syytä tietää: Kingston Wall oli lajissaan yhtye, jonka vertaista ei vieläkään ole toista tullut. Ja juuri tältä tämä rakastettu trio konsertissa kuulosti. Sami Kuoppamäen kiihkeää rumputyöskentelyä, Jyllin juurevaa alakertaa ja edesmenneen laulaja-kitaristi Petri Wallin intohimoista tulkintaa ei koskaan taltioitu studiossa yhtä loistokkaissa väreissä kuin mihin miehet yleisön edessä venyivät.

Kolme muusikkoa, kolme studiolevyä, kolmen cd:n livekokoelma – onko trilogia tullut täyteen? Jos arkistoista löytyy levyllinenkään vastaavaa materiaalia, en näe mitään syytä miksei saagaa voitaisi jatkaa.