KINGSTON WALL: Kingtime DVD

KINGSTON WALL
Kingtime DVD
Svart

Kingston Wallin maine hurjana livebändinä on elänyt suomalaisen rockin historian kirjoissa ja tarinoissa omaa elämäänsä. Svartin tänä keväänä uudelleen julkaisemat vinyylit ovat menneet kuumille kiville ja entisestään sementoineet Kingston Wallin aseman lahjakkaana supertriona, jonka osa suuressa tarinassa oli liian kohtalokas ja mystiikan sävyttämä, jotta se olisi voinut kestää ja jatkua.

Yhtyeen hovikuvaaja Hannu Lappalaisen vhs-kamerallaan taltioimien keikkojen ja haastatteluiden ansiosta on vihdoin mahdollista tarkistaa trion kunto ja tila sen elinvoimaisimpina vuosina.

Kingston Wallin keikoista suuri osa perustui jamitteluun. Vaihtelevatasoisten videoiden seuraaminen on melko työlästä. Keikoillaan tyypit pääasiassa jäpittävät ja korkeintaan huojuvat keskittyessään soittamiseen. Starailumentaliteetti ulottuu vain teatraaliseen ylisoittoon. Sooloissa riittää. Etenkin rumpali Sami Kuoppamäen virtuoottista soittoa on ilo seurata. Sexyt tanssijatytöt tuovat lavalle sentään jotain katsottavaa.

Pistaaseja mutusteleva Petri Walli osoittautuu haastatteluissa energiseksi ja idealistiseksi luonnonlapseksi. Nostalginen katsanto tuo yhtyeen hippimystiikkaan, lyriikoihin ja köppäisiin itämaistyylisiin lavasteisiin tiettyä humoristista sivumakua.

Yli kahdeksan tunnin dvd-setti tarjoaa vaihtelevasta laadusta huolimatta rahoille vastinetta ja mielenkiintoisen kurkistuksen myyttisen bändin kulissien taakse.