KORIA KITTEN RIOT: Rich Men Poor Men Good Men

KORIA KITTEN RIOT
Rich Men Poor Men Good Men
GAEA

Koria Kitten Riot on muuttunut kolmannella albumillaan Antti Reikon lupaavasta makuuhuoneprojektista kokonaiseksi yhtyeeksi. Rich Men Poor Men Good Menillä Reikko onkin lopullisesti karistanut amatöörimäisyyden harteiltaan ja julkaissut uransa vahvimman levyn.

Albumin singer–songwriter-perinteeseen nojaavan musiikin keskiössä ovat lyhyet tarinat, kauniit tuokiokuvat ja humoristisen tarkat havainnot ympäröivästä maailmasta. Levyn avaavan Between A Pillow And A Soft Placen nimi ja ensisäkeet ”I’m the man to go for when you go for the second best / Nice and quiet in the office / with my necktie on my chest” johdattavat Reikon tapaan pyöritellä sanoja ja luoda tragikoomisia hahmoja.

Rich Men Poor Men Good Menin sävellyksistä saa helposti kiinni. Radiohittejä levyltä saattaa tosin olla vaikea lohkoa, sillä kertosäkeissä ei hokemia juuri kuulla. Elliot Smithin vaikutus kuuluu edelleen vahvana, muun muassa A Lost Waltzissa, ei kuitenkaan häiritsevän paljon.

Nykyisen supertuottamisen, ylianalysoimisen, laskelmoinnin ja toisaalta sattumanvaraisen demoilun ja vahinkolaukauksina syntyneiden nettihittibiisien ristiaallokossa on raikasta kuulla musiikkia, joka on tarkkaan sävellettyä ja sovitettua, mutta samaan aikaan spontaanin ja vallattoman kuuloista.