THE KOVENANT: Animatronic

THE KOVENANT
Animatronic
Nuclear Blast

On se helkkari, että kunnon bändin täytyy uudistaa nimeään jonkin konemusiikin saralla toiminvan ryhmän tähden. The Kovenant on siis se tuttu norjalainen Covenant, jolle kieltämättä yhden ainoan kirjaimen verran muuttunut nimi istuu erinomaisesti, sillä musiikissakin on uudenlaista kovuutta.
Aikaisemmin Covenant pantiin black metallin kategoriaan, mutta nyt yhtyeen musiikille on keksitty kokonaan uusi ilmaus: space metal. Edellinen levy Nexus Polaris oli tyylikäs, värikäs ja kaikin puolin ylitsevuotavan rikas black metal -levy, mutta uutuudellaan uudistunut yhtye on vetänyt askeleen verran taaksepäin. Perusasiat ovat tutuilla linjoilla, mutta keinot niiden toteuttamiseksi ovat kehittyneet kokonaan toiselle tasolle. Animatronic on edeltäjäänsä riisutumpi levy, mutta koneiden voimakkaammalla esillepanolla bändi luo kaikessa yksinkertaisuudessaan suorastaan hypnoottisen ilmapiirin.
The Kovenantin Animatronic on sellainen levy, jota Marilyn Mansonkin kadehtii. Nimittäin tyylitajusta ja hyvästä mausta olisi ottamista opiksi.