KVELERTAK: Nattesferd

KVELERTAK
Nattesferd
Roadrunner

Autenttisen norjalaisen black metalin punk’n’rolliin yhdistänyt Kvelertak on vähentänyt tunnistettavasta soundistaan punkia ja lisännyt rollia. Bändin odotettu kolmas levy ensiesiteltiin suurelle yleisölle sinkulla 1985, joka tipautti monet fanit niitein koristelluille persiilleen häpeilemättömine Van Halen -riffeineen. Koko levy ei ole aivan yhtä vahvasti kasarihenkistä hard rockia, mutta siihen suuntaan nojataan nyt tukevasti.

Nattesferdin riffit ovat melodisempia ja soundit vähemmän raakoja kuin ennen, vaikka ei itsepäisesti norjaksi laulava bläkkispoppoo tietenkään siloitellulle linjalle lähde. Nyt kuitenkin groovataan thinlizzymäisen perinteisesti, vaikka laulaja Erlend Hjelvik kärisee tuttuun tapaan ja rumpali Kjetil Gjermundrød välillä laahaa ja välillä kaahaa juuri niin kuin todellisten black metal -muusikkojen täytyy.

Henkilökohtaisesti jäin kaipaamaan vähän tylympää hyökkäävyyttä tähän kokonaisuuteen, mutta ongelmana saattaa vain olla se, että omalla kohdallani olen aina hieman vierastanut perinteisintä hard rockia. Vanhan koulukunnan fanin sydäntä tämä saattaa hivellä jopa enemmän kuin bändin aiemmat tuotokset.