Laiskaa lämmittelyä – John Garcian akustiset Kyuss-versiot eivät sytytä

John Garcia
The Coyote Who Spoke In Tongues
Napalm

The Coyote Who Spoke In Tongues on muun muassa Kyussista, Slo Burnista ja Hermanosta tutun John Garcian toinen soololevy. The Coyotea markkinoidaan rentona akustisena levynä, mutta kuvaavampi adjektiivi olisi veltto. Puolet levyn biiseistä on vanhojen Kyuss-kappaleiden akustisia tulkintoja. Yksikään uusista versioista ei tarjoa mitään uutta tai mielenkiintoista ja Kyuss-biisit tuntuvat olevan mukana lähinnä venyttämässä levyä lp-mittaiseksi.

Jos levy on sävellyksellisesti laiska, sitä se on sovituksellisestikin. Leirinuotiomaisen pelkistettyjä sovituksia ei ole juuri harkittu ja varsinkin ennestään tuttujen biisien osalta on helppo nähdä kuinka huonosti ne toimivat. Viime vuodetkin Vista Chinon kanssa vanhoja Kyuss-biisejä uudelleenlämmitelleen Garcian pitäisi unohtaa sinänsä varsin vaikuttava menneisyytensä ja luoda jotain uutta kuten Josh Hommekin tekee.

John Garcia on toki edelleen komeaääninen laulaja ja lahjakas muusikko, mutta nykyään liian välinpitämätön hyödyntämään kykyjään. The Coyote Who Spoke In Tongues on niin kunnianhimoton levy, ettei sitä edes vannoutuneimmille Kyuss-faneille pysty suosittelemaan.