Artisti: Kyuss

Suomessa tykitellään taas – väsymätön Youtube-nikkari näyttää, miltä SOAD kuulostaisi stoner-versiona

Kotimainen Moonic Productions on pysytellyt aktiivisena Youtubessa. Tuotantoyhtiön jäsen nimeltä Otu julkaisee sosiaalisessa mediassa kaikenmoisia väännöksiä ja kokeiluja, joissa tavallisesti testataan, miltä joku artisti tai biisi kuulostaisi totutusta poikkeavana sovituksena. Tällä kertaa kokeilussa on, miten System of a Down mahtaa toimia Kyuss-henkisenä versiona. Kuuntele alta, ammattitaidolla tehtyä kamaa!

Suomalainen monitoimimuusikko julkaisi soittovideon, jota sekä Josh Homme että Dave Grohl osaavat saletisti arvostaa

Tässäpä taitavasti tehtyä kamaa! Suomessa majaa pitävän Moonic Productions -tuotantoryhmän muusikko Otu julkaisi Youtubessa videokuvitelman siitä, miltä voisi kuulostaa, jos Foo Fightersin The Pretender -hitin olisikin äänittänyt Welcome to Sky Valley -albumin (1994) aikakauden Kyuss. On muuten harvinaisen osuvasti sovitettu stoner rockiksi tämä radioissa puhkisoitettu Dave Grohlin bravuuribiisi. Kuuntele alempaa!

Stöner tulee! Entisten Kyuss- ja QOTSA -muusikoiden uudella bändillä on nimi kohdillaan – single julki

Ensin oli Motörhead, sitten tuli Mötley Crüe, ja nyt on vuorossa Stöner! Ö-kirjaimen voittokulku rockmusiikissa jatkuu Kyussin ja Queens of the Stone Agen entisten jäsenten uudessa bändissä. Asialla ovat Nick Oliveri ja Brant Bjork, ja kokoonpanon viimeistelee vielä rumpali Ryan Güt. Kolmikon esikoislevy Stoners Rule julkaistaan 25. kesäkuuta, ja nyt tuli julki albumin toinen single. Kuuntele Rad Stays Rad alempaa.

Olisiko mahdollista, että Kyuss vielä kerran kasaisi rivinsä? Suotuisia merkkejä on ilmassa

Stoner rock -pioneeri Kyuss hävisi kuvioista varsin ikävissä olosuhteissa. Vuonna 1987 Katzenjammerina aloittanut ja vuodesta 1991 alkaen Kyuss-nimellä operoinut kokoonpano ehti julkaista neljä vaikutusvaltaista levyä, ennen kuin orkesterin toiminta loppui vuonna 1995. Yhtyettä heräteltiin myöhemmin henkiin laulaja John Garcian, basisti Nick Oliverin ja rumpali Brant Bjorkin Kyuss Lives! -projektin merkeissä, mutta se meni oikeustaisteluksi, kun kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt kitaristi Josh Homme riiteli muun jäsenistön kanssa Kyuss-nimen oikeuksista. Tämän tympeän…