LAUREN HARRIS: Calm Before The Storm

Arvio julkaistu Soundissa 6-7/2008.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Arvio

LAUREN HARRIS
Calm Before The Storm
Demolition

Lauren Harris ei ole ihan kuka tahansa laulajatyttö, vaan Iron Maiden -pomo Steve Harrisin tytär. Tytöstä polvi paranee, eikö? Ei ainakaan tällä kertaa. Ei Calm Before The Storm mikään huono levy ole, mutta silti valitettavan pliisu ja hengetön.

Calm Before Storm ei varsinaisesti ole heavymetalia, vaan kasarihengessä toteutettua popahtavaa, positiivismielistä hardrockia. Lauren Harrisin ääni on staattinen ja väritön, vähän kuin vaikkapa Madonnalla, eikä suuria tulkintoja tai upeita venytyksiä levyllä kuulla. Kappaleissakaan ei kurkotella tähtiin, enemmänkin ne rakentuvat perin yksinkertaisille riffeille ja laulumelodioille. Bändi soittaa vähän kuin huvikseen, baarifiiliksellä.

Tarttuvuus on levyn suurin ongelma, sillä kappaleet eivät ole erityisen mieleenpainuvia ja laulusuorituskin on melko tasapaksu. Siksi on vaikea kuvitella Glen Ballardin alun perin kiinnostuneen Harrisista ainakaan musiikillisten kykyjen takia.    

Levy on ihan kiva, mutta niiden nykyhinnat tunnetusti kaikkea muuta kuin kivoja. Siksi ei voi välttyä spekuloimasta, olisiko levyä koskaan tehty, jos kyseessä olisi joku tuiki tavallinen Lauren Harris. Eihän levy-yhtiö iso ole, mutta tehokuuntelunkin jälkeen muistijälki ammottaa tyhjyyttään.

Lisää luettavaa