LEVELLERS: Letters From The Underground

LEVELLERS
Letters From The Underground
OTF

Valokeilasta poistuminen tekee joillekin yhtyeille hyvää. Vuonna 1995 Levellers oli Zeitgeist-levyllään Britannian albumilistan ykkönen, mutta nyt yhtyeen nimen tuntevat vanhemman sukupolven lisäksi vain vannoutuneimmat ihailijat. Jälkimmäisen ryhmän kokoa ei tosin tule aliarvioida, sillä erittäin aktiivisena ja energisenä keikkabändinä Levellers löytää jatkuvasti uutta yleisöä nuoremmastakin kansanosasta.

Musiikillisesti Levellers on tällä hetkellä ajankohtaisempi kuin lähes kymmeneen vuoteen. Yhtyeen soundi on muotoutunut yhä vahvemmin viuluvetoisen folkpunkin suuntaan, jonka lippua on viime vuosina menestyksekkäästi heilutellut muun muassa Flogging Molly. Myös levyn raaka ja maanläheinen tuotantotapa sopii Levellersille hyvin ja kontrasti esimerkiksi viimeiseen major-julkaisuun, vuoden 2000 Hello Pigiin, on huomattava.

Parasta Letters From The Undergroundilla kuitenkin on se, että luonnollisesti tarttuvien hoilotuskertosäkeiden sekaan on mahtunut myös Before The Endin kaltaisia mollivoittoisia ja tummasävyisiä tutkielmia. Se osoittaa, ettei Levellers pelaa vieläkään vain yhden kortin varassa.