LEVELLERS: One Way Of Life – Best Of The Levellers

LEVELLERS
One Way Of Life - Best Of The Levellers
China

Pitkän matkan folkpunkista nykyhetken hienoksi rockbändiksi kulkenut Levellers on saanut vuodenaikaan nähden trendikkäästi julkaistua koosteen kymmenvuotisesta urastaan. Voisi niitä heppoisimminkin perustein kokoonkyhättyjä kokoelmia olla.
One Way Of Life sisältää tunnin verran tunnetuimpia Levellers-ralleja ja niiden ohella myös kaksi ennenjulkaisematonta biisiä plus runsaasti uusia versioita ja miksauksia. Materiaali keskittyy luonnollisesti tuoreimpaan Mouth To Mouth -albumiin, mutta muuten kokoelma sisältää tasaisesti biisejä Levellersin uran varrelta.
Levyn aloittaa One Way ikään kuin julistuksena bändin elämäntavasta sisäisen vapauden puolesta paikalleenjämähtämistä vastaan. Poliittisella aktiivisuudellaan huomiota herättänyt brittiläisviisikko onkin ollut Chumbawamban ohella maansa kovaäänisin vähäosaisten puolestapuhuja 90-luvulla. Mutta siinä missä Alice Nutter ja kumppanit ovat yhdestä juomalaulusta huolimatta ennen kaikkea poliittinen bändi, on Levellers enemmänkin hyväntuulinen ja viihdyttävä äijäremmi: kuunnelkaapa vaikka What A Beautiful Day heti aamulla ja yrittäkää murjottaa loppupäivä.