Levyarvio: Bilebiisit vaihtuivat suruun – Hellyeahin Welcome Home on tribuutti Vinnie Paulille

Hellyeah
Welcome Home
Eleven Seven

Ei ole yllätys, että Hellyeahin uusi levy on bändin uran synkin. Kuolihan rumpali Vinnie Paul, yksi bändin alkuperäisjäsenistä, kesken levyn teon viime vuonna. Sen sijaan se, että Welcome Home on myös bändin tähän mennessä paras oli vähemmän odotettua.

Laulaja Chad Gray viimeisteli osuutensa Vinnie Paulin kuoleman jälkeen ja niin sanoitusten kuin laulusuoritusten intensiteetinkin puolesta Vinnien menetystä ei voi olla kuulematta. Alkuaikojen Alcohaulin’ Assin kaltaiset bilebiisit ovat vaihtuneet ”why is my feeling of loss like a welcome home” -tyylisiin lyriikoihin. Kuten Gray jo Mudvaynen aikoihin todisti, sopivat vakavat aiheet hänelle parhaiten.

Vinnie ehti äänittää levyn kaikki rumpuosuudet ennen kuolemaansa, joten musiikillisesti levy on bändin faneille aika tuttua tavaraa, joskin edeltäjiään raskaampi ja hallitumpi kokonaisuus. Nimibiisin lisäksi Oh My God ja 333 lukeutuvat bändin parhaisiin. Ainoa miinus tulee Vinnien muistoksi kirjoitetusta, imelästä Skyy And Waterista ja sen Skyy-vodkan tuotesijoittelusta.

Hieno tribuutti menehtyneelle rumpalille on myös rumpuvelho Roy Mayorgan pestaaminen soittamaan Welcome Homen biisejä kiertueella.