Levyarvio: Blame Me! kaipaa debyytillään massaa ja dynamiikkaa – Lupaavalla tulokkaalla on rahkeet parempaankin

Blame Me!
The Invisible You
Omakustanne

Blame Me on! nuori kotimainen yhtye, joka herätti allekirjoittaneen mielenkiinnon mahtipontisella ja väkevällä Infected-singlellään. Mutta miten yhtye toimii albumitassa?

Bändin vaihtoehtorockissa sekoitellaan niin Amaranthea, Paramorea ja Evanescencea kuin t.A.T.u.- duoa, jota The Invisible You -debyytillä myös coveroidaan. Teknisesti orkesteri suoriutuu hyvin eikä soitannossa ole sinänsä vikaa. Yhtyeen visio kaipaisi ehkä vielä massiivisempaa tuotantoa, joka jää nyt hieman esikuviensa jalkoihin. Toki ensimmäistä levyään julkaisevan yhtyeen kohdalla tämä on ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävää.

Suurin kompastuskivi on levyn tasapaksuus ja dynamiikan puute. Jokainen kappale on rakennettu niin samoista elementeistä ja kuulostavat niin paljon toisiltaan, että yhden kuultuaan on oikeastaan kuullut ne kaikki. Näin pitkäsoittomitassa tämä on iso miinus. Bändin koko potentiaali ei tule esiin, mikä on sääli, koska varsinkin laulaja Bini Silvennoisella on selvästi rahkeita käyttää ääntään vieläkin monipuolisemmin.

Yhtyeen taival on kuitenkin vasta alussa, joten toivotaan, että diversiteettiä sekä rohkeutta kokeilla ja hypätä pidemmälle laatikon ulkopuolelle tulee matkan varrella lisää.