Levyarvio: Danko Jones todella pysyttelee perusasioissa – A Rock Supreme on pohjimmiltaan kilttiä kamaa

Danko Jones
A Rock Supreme
AFM

Katsoessaan Danko Jonesin luomaa vakuuttavaa uraa, odotukset uutta albumia kohtaan ovat korkealla. Yhtye ei rupea turhaan venyttämään omia rajojaan, vaan pysyy tutulla linjalla. A Rock Supreme on kepeän iloinen sekoitus hard rockia ja klassista rock’n’rollia. Vaikka yhtye pysyy tukevalla ja turvallisella pohjalla, huomaa toivovansa bändin edes yrittävän astua mukavuusrajojensa ulkopuolelle.

Vaikka levyn kappaleet on tehty kevyiksi hyvänmielen kappaleiksi, sanoituksista on pakko sakottaa. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tekstit ovat jo liiankin yksinkertaisia. Sanoitukset pysyvät jo liiankin tuttujen teemojen sisällä. Biletystä, rokkaamista, ja seksiä – eikä sitäkään tarpeeksi. Perinteisistä rockteemoista huolimatta bändin sanoitukset pysyvät kohtuullisen puhtoisina. Levyllä ei ihannoida päihteitä eikä kiroilla.

Danko Jones on löytänyt itselleen sopivan linjan: rockia, joka on tarpeeksi raskasta kuunneltavaa, mutta tarpeeksi puhtoista radiosoittoon. Vaikka yleensä albumin ensimmäisiin kappaleisiin panostetaan paljon, A Rock Supreme paranee loppua kohti. Suhteellisen yksinkertaisista sanoituksista ja perinteisestä linjasta huolimatta iloinen albumi panee takuuvarmasti hymyn huulille.