Kurnauskis! Danko Jones, tuo rakkauden villikissa raapii turvallisesti

Danko Jones
Wild Cat
AFM

Niin kuin lehmät ammuvat ja kukot kiekuvat, niin Danko Jones rokkaa. Näillä sanoin kanadalaiskokoonpano kuvailee itseään ja pysyy sanojensa takana. Rokkikukko Danko Jones ja hänen kaverinsa John Calabrese sekä Rich Knox jatkavat tyylilleen uskollisena albumilla Wild Cat – eivät yllätä mutta eivät tuota pettymystäkään.

Danko Jones kuuluu jo rock-uskottavien yhtyeiden kaanoniin, plakkarissa on parikymmentä vuotta ja nyt yhdeksän albumia. Uutuuslevyllä vakuutetaan jälleen, että rokkaamaan on tultu mutta ei unohdeta todistaa rakkaudenkaan ilosanomaa.

Going Out Tonight kuulostaa uhoavasta asenteesta huolimatta niin tutulta ja turvalliselta, että herrojen kanssa voisi lähteä arkailematta ulos. Samoin Let’s Start Dancing herättää liki déjà-vu-tunteen – taattu tanssihitti, yhtä kaikki.

Samoilla riffeillä ja rytmityksillä kulkevaan albumiin mahtuu myös tasaisen tylsähköjä rämpytyksiä. Loppupuoliskon Success In Bed ei ole mikään suksee, mutta sitä yritetään paikata viimeisellä houkutuksella Revolution (But Then We Make Love).

Danko Jonesia on nähty ja nähdään Suomessakin, suosittelen. Tiimi toimii sekä levyllä että lavalla.