DANKO JONES: Fire Music

DANKO JONES
Fire Music
Bad Taste

Vastaus on Kanada. Kolme sointua ja Kanada, jos tarkoiksi aletaan. Historia ei tunne montaa yhtyettä jotka olisivat radikaalisti muuttaneet musiikkinsa peruskaavaa seitsemännen albuminsa kohdalla. Niinpä sitä ei tee myöskään listajyrä Danko Jones. Torontolaistrion vastaanlaittamaton, stonerinpehmeästi pörisevä muskelijytä räjähtää kuin kerosiini juhannuskokossa.

Hikeä ja energiaa kipinöivä Fire Music vetää kuulijan mukanaan liekehtimään kuten Danko aina ennenkin, jos ei jopa äkäisemmin. Uutukaisella kappaleiden keskitempo nousee, kertosäkeet käyvät päin näköä ja biiseihin on ilmestynyt makoisia, kerrassaan ironmaidenmaisia hoilotuskohtia joiden mukana on yleisöjen hyvä kurkunpäitään rääkätä.

Kierrokset kasvavat, kunnes Body Bagsissa kolmikko räimii punkrockin rajamailla. Kokonaisuutena levyn imu piirun verran kärsii sen ohitettua puolen välinsä, mutta kappaleorientoituneesti kelaten platta on pukaten pakaten täynnä tykkibiisejä. Lätyn rullaavimmista kappaleista saadaan ihan varmasti nauttia parin seuraavan vuoden ajan kansallisella rokkiradiokanavallamme. Ansaitusti, sillä olipa kuulija yksin radionsa ääressä tahi laumassa lauteiden juurella, kyllä näillä ralleilla niskajumpan aikaiseksi saa.