Levyarvio: Ei pelkkää nostalgiaa – Metallibändi Damage S.F.P. julkaisi esikoisensa 30 vuoden jälkeen aloittamisesta

Damage S.F.P.
Damage S.F.P.
Rockshots

Damage S.F.P. on uusvanha suomalainen metallitrio, joka perustettiin jo 30 vuotta sitten, mutta muutamien demojen jälkeen ura hyytyi vuonna 1996.

Damage S.F.P.:n debyytti leikkaa suoraan 90-luvulle ja musiikki on vahvasti leimautunut jenkkithrashiin, mikä ei sinällään ole niin kummallista, sillä biisit on sävelletty aikavälillä 1991-1994 ja nyt siirretty levylle vain hyvin pienin muutoksin. Näin ollen lajin silloiset maneeritkin ovat enemmän kuin hyvin hallussa, mutta bändiä ei voi pitää minkäänlaisena nostalgiatrippinä. Sitä se ehkä olisi ollut 10 vuotta sitten, mutta sen sijaan vuosikymmenet saavat kultaamaan muistot, ja muusikoiden elämänkokemus ja musiikillinen kehittyminen ovat väistämättä tuoneet sävellyksiin merkittävän ripauksen modernia otetta.

On tavallaan sääli, ettei bändi aikoinaan saanut tuulta siipiensä alle, mutta toisaalta se voi olla myös siunaus. Oletettavaa on, että biisit kuulostavat nykyisessä asussaan kypsemmiltä ja mietitymmiltä, vaikka niiden autenttinen perusolemus onkin pyritty säilyttämään. Ja kun tyylisuunta elää uusrenessanssiaan, bändillä on vihdoin hyvät mahdollisuudet tarttua kiinni menestyksen peräsimestä.