Levyarvio: Ei tilaa erehdyksille eikä tyylirikoille – Jessie Waren tunneilmaisu puhuttelee

Jessie Ware
What's Your Pleasure?
Virgin

”What’s your pleasure”, kysyy Jessie Ware neljännen albuminsa nimiraidalla, ja paljastaa rivien välissä oman nautinnonlähteensä: millintarkan pop-musiikin, jossa niin sävelet, sovitukset kuin tuotantokin tavoittelevat häpeilemättä täydellisyyttä.

Paljastuksen uutisarvo on pieni. Ware on sitonut koko uransa kokonaisestetiikkaan, joka tuottaa helposti lähestyttävää mutta teoksellisen etäisyytensä säilyttävää jälkeä. Uutukaisella konsepti on kuitenkin viety äärimmilleen. Hattaraista soulpopia, ajantasaistettuja diskolainoja ja täsmäkirjoitettuja melodioita sekoitteleva levy ei jätä erehdyksille tai tyylirikoille vähäisintäkään sijaa.

Mestarilliseksi What’s Your Pleasuren tekee Waren kyky saada muototasolle idealisoitunut tunneilmaisunsa puhuttelemaan. Vaikka musiikki loitontuu viitteiden varassa leijuvaksi fantasiamaailmaksi, tarjoavat kohtalokas tulkinta ja James Fordin ilmankevyt tuotanto aarikaupalla kosketuspintaa. Ilmeikkään hittikeskeisyyden lomasta paljastuu myös kerronnallinen kaari, joka kulkee viettelysten ja lankeemusten kautta kohti kliimaksia.

Langat yhdistyvät päätösraidalla Remember Where You Are, joka avartuu koko albumin vapauttavaksi täyttymykseksi, puhtaaksi rakkaudeksi keskellä ikuisesti palavaa kaupunkia: ”But nothing is different in my arms / So darling, remember, remember where you are.”