Levyarvio: Ei tosikoille! Steve ’n’ Seagullsin uusin taidonnäyttö pakottaa vakavaan uudelleenarviointiin

Steve 'n' Seagulls
Another Miracle
Playground

Steve ’n’ Seagullsia on Eläkeläisten tapaan pidetty paljolti yhden vitsin ihmeenä ja konseptinsa vankina. Metal- ja hard rock -biisien bluegrass-versioinneillaan kansainvälisestikin noteeratun yhtyeen neljäs albumi pakottaa vakavaan uudelleenarviointiin. Uusiutuneen kokoonpanon tuoma into ja Timo Kämäräisen potkivasoundinen tuotanto ovat tehneet ihmeitä. Another Miracle on ennen kaikkea tanakka rocklevy, jolla huomion vie bändin taitava musisointi eikä niinkään bluegrassin läsnäolo.

Another Miraclella Steve ’n’ Seagulls on lisännyt omaa biisituotantoaan, jonka parhaimmistoa on melodiakulullaan Sunrise Avenuen mieleen tuova Sweet Maria. Dramaattisen intron jälkeen sisään rysähtävää Metallican Master Of Puppetsia voi mandoliineineen, banjoineen ja haitareineen pitää levyn pääteoksena. Haitari kruunaa Deep Purplen Perfect Strangersin ja The Knackin ylinopean My Sharonan erikoisuus on ankaran säröinen pystybassosoolo. Progefanien iloksi Steve ’n’ Seagulls vetää huikean detaljikkaan näkemyksen Kansasin Carry On Wayward Sonista.

Jos metallin, hard rockin ja progen ystävien joukossa olisi tosikkoja, niin närkästymisen riski Steve ’n’ Seagullsin ja Another Miraclen seurassa olisi yhä mitä ilmeisin.