Levyarvio: Hämmästyttävää muuttumattomuutta – The Psychedelic Fursin uudestisyntyminen kestää vain biisin verran

The Psychedelic Furs
Made Of Rain
Cooking Vinyl

Alkuperäisjäsentensä Richard ja Tim Butlerin yhä johtama The Psychedelic Furs jäi 80-luvulla pahan kerran aikalaistensa Simple Mindsin ja The Curen varjoon. Bändin tähtihetkeksi jäi Talk Talk Talk -albumilta (1981) poimitun Pretty In Pinkin käyttö John Hughesin vuosia myöhemmin ohjaaman nuorisoelokuvan nimibiisinä. Lähes koko 90-luvun vaiennut yhtye palasi tien päälle vuosituhannen alussa, mutta uutta albumia ei ole kiirehditty.

World Outsidea (1991) seuraavan Made Of Rainin hämmästyttävin piirre on kaiken muuttumattomuus. Richard Butlerin ääni on yhtä välittömästi tunnistettava kuin The Psychedelic Fursin määrätietoisina etenevät tummasävyiset biisit. Butler alleviivaa draamaa pisteliäisyyttä tai itseriittoista ilkeyttäkään säästämättömillä lyriikoillaan.

The Boy Who Invented Rock & Rollin ajan The Psychedelic Fursin uudestisyntyminen soi lupaavana ja raikkaana. Valitettavasti jatko ei suju aivan yhtä hyvissä merkeissä. Jylisevästi soittava rumpali Paul Garisto, saksofonisti Mars Williams ja basisti Tim Butler ovat Made Of Rainin soitannollisen laadun takuumiehet, mutta biisimateriaalin puutteita ei noin vain korvata. The Psychedelic Fursin tapauksessa ongelma on toki vanhastaan tuttu.