Levyarvio: Huolella kypsytelty death/thrash-hedelmä – Curimuksen rypistelyssä ei ole mitään turhaa

Curimus
Garden Of Eden
Inverse

Loimaalainen death/thrash metal -yhtye Curimus julkaisi Realization-debyyttinsä 2012 ja jatkoa seurasi jo 2014. Kolmatta albumia on kypsytelty hieman pidempään, mutta se onneksi myös kuuluu lopputuotteessa.

Garden Of Eden on ihastuttavan tiukka puolituntinen rypistely, jossa ei ole mitään turhaa. Jokainen kappale jää alle neljän minuutin ja napakimmat humpat eivät ylitä edes kolmen minuutin rajaa. Kuulijaa pidetään intensiivisessä puristuksessa alusta loppuun eikä hengähdystaukoja suoda.

Rässikone polkaistaan käyntiin heti lyhyttä introa seuraavalla Ignitellä. 72 tuo palettiin lisää groovea sekä c-osan, jonka tahtiin nyrkit kohoavat taatusti ilmaan keikoilla. Biisissä kuullaan myös brittiläisen Hell-yhtyeen laulajaa David Boweria. Victimsin säkeistöissä harjoitetaan puolestaan kunnon kitara-akrobatiaa ja Eisegesis-raidalla lyödään jo disco-/funkvaihdetta silmään. Absence päättää levyn hengästyttävään kaahaamiseen. Lyhyisiin biiseihin on mahdutettu paljon asiaa ja erilaisia osioita, jotka seuraavat toisiaan kuitenkin johdonmukaisesti luoden luonnollisesti soljuvan kaaren.

Hiljaisuuden laskeuduttua ja pulssin tasaannuttua sormi hakeutuu kuin huomaamatta taas play-napille. Hyvä!