Levyarvio: Hurjapäistä takomista ja järjetöntä energiaa – Veteraanibändin uutuus on korkeaoktaanisen heavyn taidonnäyte

Raven
Metal City
Steamhammer

1974 perustettu ja 80-luvun alkuhämärissä ensimmäiset levynsä julkaissut brittitrio lanseerasi musiikilleen oman athletic rock -genren. Vaikka speed metalin kantaisäksi mainittu yhtye huhkii jo ikämiessarjassa, se on edelleen rautaisessa kondiksessa. Metal Cityn kappalevalikoima ei ehkä täysin vastaa kymmenottelua, mutta vauhtia, voimaa, korkeita kaaria ja kestävyyttä Ravenilla on hämmästyttävän paljon.

Hurjapäistä takomista ja järjettömällä energialla sahaamista sisältävä intensiivinen aloituskolmikko on korkeaoktaanisen heavyn taidonnäyte. Parissa biisissä tahti hidastuu hallitusti, mutta kokonaisuus on hengästyttävä. Eniten syke nousee ronskisti ylisoittavalla rumpalilla, Fear Factoryssakin takoneella Mark Hellerillä, joka linkoaa veteraanibändin jopa blastauskierroksille. Gallagherin veljeksillä Markilla ja yhä korkealta ja kovaa kailottavalla Johnilla ei ole ongelmia pysyä perässä.

Kappaleissa on kosolti ehtaa tarttuvuutta, ja lopputulos on etenkin kivikautisen b-sarjan bändin tuotokseksi äärimmäisen positiivinen. Metal City on siisteine sarjiskansineen ja kaikessa älyttömyydessään todella riemastuttava energialataus.