Levyarvio: Ina Forsman vaihtoi bluesin souliin – Jo nyt saa hehkuttaa aidoksi souldiivaksi

Ina Forsman
Been Meaning To Tell You
Ruf

Blueskuvioissa artistiksi varttunut laulajalahjakkuus Ina Forsman osoittaa kakkoslevyllään taitonsa klassisen soulin ja funkin voimallisella kielellä.

Been Meaning To Tell You ammentaa koko soulhistorian pitkältä jatkumolta Aretha Franklinista Etta Jamesin kautta Erykah Baduun. Tämän näytön perusteella Forsmaniakin voi jo hyvin perustein hehkuttaa aidoksi souldiivaksi – ja päteväksi laulunkirjoittajaksi.

Näin täysipainoisesti soivaa klassista soulia ei nimittäin ole Suomessa kuultu sitten Nicole Willisin tekemisten tai Tuomo Prättälän 12 vuoden takaisen debyyttialbumin.

Menobiiseissä riittää rohkeutta ja balladeissa sielukkuutta. Välillä näyttämisen halu on läikkyä yli, mutta silti epäilyksiä Forsmanin lahjoista ei jää.

Suomisoulille tyypilliset kankearytmisyydenkin karikot vältetään Forsmanin verevästi soittavan bändin ansiosta vaivatta.

Uhmakas Get Mine on Forsmanin oma Sex Machine. Every Single Beatin lattarirytmit taas tuovat levyn perussvengiin hyvää vaihtelua. Miss Mistreated -slovarilla artisti puolestaan muistuttelee bluesmenneisyydestään.

24-vuotias Forsman on jo kypsynyt lähes täyteen kansainvälisen tason kukoistukseensa. Mihin kaikkeen tämä nainen vielä pystyykään?