Levyarvio: Intoa ja aggrea riittää, live-energia vain on kadoksissa – SOFAn pitkäsoitto on täynnä pikkutuhmuuksia ja teinislangia

SOFA
BFF
Warner

Suomalaista purkkaräppiä edustava Sofa, eli rap-duo Sonja Kuittinen ja Fanni Noroila julkaisevat vihdoin debyyttinsä moninaisten artistien singleille ja ep:ille tehtyjen vierailujen jälkeen. Kaksikon tyylille on tunnusomaista lyhyt, iskevä rakenne, tarttuva kertosäe sekä vahvasti omakohtaisiin kokemuksiin sekä feminismiin nojaavat sanoitukset. Voimaannuttavissa teksteissä kuuluu kantaaottavuus ja kyllästyminen hiphopin miehisyyteen sekä vahva tarve edistää erityisesti naissukupuolen yksilönvapautta. Intoa ja aggrea riittää, mutta levytykseltä ei valitettavasti välity kaksikon loppumaton live-energia, joka on ehdottomasti yksi heidän ykkösvahvuuksistaan.

Tuotannossa on nakattu kaikki superlatiiviin. Pinnallinen ja äärimmäisyyksiin kiillotettu pop-soundi vaihtelee väkivaltaisten bängereiden kanssa ja kalseat autotuneöverit sekä teknon puolelle lipsuvat biitit on kuorrutettu tekstein, joita sokeroidaan joka kappaleessa vilisevin pikkutuhmin ilmaisuin sekä naiivein riimein. Teinislangista ammentava sanasto viittaa regressioon, vai lieneekö kyse nostalgiasta?