Levyarvio: Jos albumin nimi on ”Vänrikki Stoolin seksihullut tarinat”, voiko se olla muuta kuin hyvä?

Arvio julkaistu Soundissa 2/2018.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

Seksihullut
Vänrikki Stoolin seksihullut tarinat
Joteskii Groteskii

Seksihulluja seikkailuja tarjotaan jälleen isolla kiekolla. Luvassa on sekoilua ja juonenkäänteitä siihen malliin, ettei bändin matkassa varmasti tylsisty? Kunpa asia olisikin niin, täyspitkä levy ei edelleenkään kuulosta Seksihulluille sopivalta formaatilta.

Albumilta löytyy mukaansatempaavia kaljanhuuruisia punk rock -vetoja sekä low life -anthemeja, ja hcrääkäisyillä on niin ikään oma paikkansa Seksihullujen ilmaisussa. 19 biisin joukkoon mahtuu tietysti myös paljon toisenlaista tavaraa Nurmio-jolkotteluista (Paniikki tunnelissa) Noitalinna Huraa! -yhtyettä muistuttavaan tunnelmointiin (Tyhmempi kuin kärpänen). Sanoitukset huitelevat siellä sun täällä ja tietynlainen kotikutoisuus on musiikissa läsnä. Jos Seksihullut ei suoranaiseksi punkvastineeksi Tommi Liimatan ja kumppanien Diu Dau Tapes -äänityksille asetukaan, hyvin samanlaisista lähtökohdista rokki kumpuaa.

Vaikka levy on lyhyt, sen alusta loppuun kuunteleminen vaatii tantran tuntemusta. Lopun kiitoksena seisoo loistava Häränperse-rock.

Lisää luettavaa