Levyarvio: ”Käsillä on moderni klassikko” – Little Simz on brittihiphopin virtuoosimainen ihmenainen

Arvio julkaistu Soundissa 8/2021.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Little Simz
Sometimes I Might Be Introvert
AWAL

Virtuoosimainen räppäri ja brittihiphopin ihmenainen Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo eli Little Simz sekä luottotuottajansa Inflo ovat taiteilleet kunnianhimoisen mestariteoksen, joka on valovuosien päässä artistin aikaisemmasta tuotannosta, joskin hänen viimeisensä Grey Area oli sekin aikamoinen jymymenestys.

Neljännellään Simbi breikkaa kuitenkin kertarysäyksellä Lontoon ug-rapskenestä mestareiden säätyyn. Eeppiset mittasuhteet saavan, majesteettisen alun jälkeen energia hieman notkahtaa, mutta pian käy selville, että se onkin osa albumin dynamiikkaa – 19 raidan järkäleellä kun musisoidaan jatkuvasti makrosta mikroon ja takaisin.

Käsillä on väkevä moderni klassikko, joka sekoittelee paletissaan hiphopia, megalomaanisia orkestraatioita, garagea, neo soulia, grimeä ja jopa kasaridiskoa. Samainen moniulotteisuus on läsnä myös teksteissä, joita värittää tietysti artistin sensaatiomainen flow, mutta myös Little Simzin lahjomaton rehellisyys ja dualismi äärimmäisen henkilökohtaisen sekä julkisen ja poliittisen välillä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa