Levyarvio: Kesken jäänyt urakka huhkittiin loppuun – Tom Pettyn Wildflowers sai vaihtoehtoisen version

Tom Petty
Finding Wildflowers (Alternate Versions)
Warner

Tom Pettyn toisesta soololevystä Wildflowers (1994) kaavailtiin tuplalevyä ja sen äänitykset jatkuivat pitkään. Julkaisematonta tavaraa jäi yli runsaasti ja osa päätyi eri versioina soundtrack-levylle She’s The One, osa b-puolille ja osa jäi kokonaan julkaisematta. Äänityksiä julkaistiin viime vuonna kansiolla Wildflowers & All The Rest, mutta julkaisukelpoisia äänitteitä on löytynyt yhä ja nyt ne on koottu vaihtoehtoiseksi albumiksi.

Vaikka Wildflowers oli soololevy, kaikki Pettyn The Heartbreakers -yhtyeen jäsenet soittavat sessioissa. Yhtyeen rumpali Stan Lynch oli juuri vaihtumassa, joten näillä otoilla kuullaan hänen lisäkseen kolmea muutakin kannuttajaa, joista Steve Ferrone pestattiin sittemmin vakisoittajaksi.

Tuottajana Pettyn ja kitaristi Mike Campbellin ohella hääri Rick Rubin eikä jäljessä ole moittimista. Pettyn viimeisinä elinvuosina laulaja aikoi palata äänityksiin, nyt urakka on hoidettu muiden toimesta. Ja vaikka osa kappaleista kuulostaakin tutuilta, eroa on sen verran, että projekti puolustaa paikkaansa. Mukana on myös kaksi ennen julkaisematonta kappaletta ja kolme biisiä, jotka päätyivät singlejen b-puolille.

Kiintoisa vaihtoehtoinen näkemys kelpo albumista.